Om SUF

SUF är inte ett ungdomsförbund bland alla andra. Vi vill inte ha makten, vi tycker inte heller att det är fel makthavare som styr, vi vill inte ha några makthavare överhuvudtaget. Vi vill ha ett samhälle där alla har makten över sina egna liv och över det gemensamma samhället. Alla människor är ju lika värda och därför har ingen människa rätt att bestämma över någon annan. Alla samhällssystem och ideologier som förutsätter att en grupp människor skall styra över en annan leder därför till förtryck, förtryck av såväl arbetare, flyktingar, kvinnor, ungdomar homosexuella. SUF kämpar emot dessa och är för ett helt jämlikt samhälle.

Visst sägs det att Sverige är ett demokratiskt land, men hur demokratiskt är det egentligen att folket i princip bara kan yttra sig var fjärde år, och då handlar det om vilka som ska bestämma över vår huvuden? Den verkliga makten ligger dock i marknaden och storkapitalet, tänk själv på hur ofta makthavarna pratar om marknaden hit och dit. I det system av kapitalism som vi har idag är det den som sitter på de stora pengarna som har makten, och det är inte du och jag!

SUF ser den direkta aktionen som medlet för att förändra samhället och våra liv. Med direkt aktion menar vi att istället för att förlita sig på att makthavarna t.ex. ska skapa ett ungdomens hus gör ungdomarna det själva oavsett vad makten säger. Ett beslut måste ju fattas av de som berörs av dem, inte av en grupp människor som får lön för att fatta viktiga beslut, och vem vet bättre än oss vad vi behöver och kan?

Istället för parlament, regering och andra maktkorridorer bedriver vi vår kamp på skolor, gator, bostadsområden och arbetsplatser, där du och jag lever och verkar. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s